Blog
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Zakwaski - Streptosan VIVO - fiolka 0,5g

Dostępność: średnia ilość
Cena: 6,65 zł 6.65
  ( 1 kg = 1 330,00 zł )
Cena netto: 5,41 zł
  ( 1 kg = 1 082,00 zł )
ilość szt.

Opis

Jogurt 100 - latków

Wyróżniającą, charakterystyczną cechą jogurtu uzyskanego z Zakwaski Streptosan jest zawartość bakterii Enterocooccus faecium, która jest charakterystyczna dla normalnej biocenozy jelitowej długo żyjących stulatków w Abchazji. Szczep ten jest jednym z głównych składników mikroflory kaukaskich ukwaszonych produktów mlecznych - jogurtów maconi i serów suluguni.

Antagonista drożdżaków i patogennych bakterii

Zawarte w produkcie bakterie mają zdolność przeciwdziałania niekorzystnym bakteriom gnilnym oraz patogennym poprzez tworzenie niesprzyjającego środowiska dla drożdżaków Candida i gronkowców.

Ze względu na dobór kultur bakterii jogurt uzyskany z Zakwaski Streptosan jest szczególnie polecany dla osób starszych, seniorów, osób dorosłych, zarówno zdrowych jak i po przebytych infekcjach. Uzyskany z Zakwaski jogurt może stanowić element zbilansowanej diety i warto na stałe włączyć go do naszego menu.

Jogurt uzyskany w domu zawiera maksymalnie świeżą mikroflorę kultur bakterii i jest wolny od wszelkich zbędnych dodatków takich jak mleko w proszku, zagęstniki, barwniki, cukier itp. Przygotowany według instrukcji zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.

Streptosan jest szczególnie polecany:

- dla osób chcących dostarczyć do organizmu szczepy Enterococcus faecium,

- w diecie eliminującej grzyby (Candida) i bakterie patogenne (gronkowiec),

- dla seniorów i osób dorosłych,

- dla osób w trakcie leczenia chorób,

- dla chcących dostarczyć do organizmu żywe kultury bakterii.

Dodając zakwaskę Streptosan VIVO do pieczonego mleka, można uzyskać riażenkę.

Składniki: (liofilizowane szczepy bakterii): Enterococcus faecium, Streptococcus thermophilus-ST-21, Lactococcus lactis ssp. cremoris, Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. lactis var. diacetylactis.

masa netto: 1 fiolki = 0,5 g.

Ilość bakterii w 1 g:

- Bakterie kwasu mlekowego ok. 7 mld

- Enterococcus faecium ok. 9 mld

 

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl