Blog
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Mieszanka do wypieku ciasta czekladowe b/g BIO 380 g

Dostępność: Brak towaru
Cena: 16,70 zł 16.70
Cena netto: 13,58 zł
ilość szt.

Opis

Składniki:

Mąka ryżowa, surowy cukier trzcinowy, skrobia kukurydziana, kakao (7,6%), proszek do pieczenia

(skrobia kukurydziana, regulator kwasowości: winian potasu, substancja spulchniająca: węglan sodu),

substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego, sól himalajska, wanilia Bourbon; (kawałki

czekolady): czekolada couverture gorzka (surowy cukier trzcinowy, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy)

Kraj pochodzenia:

Rolnictwo UE/spoza UE

Masa netto:

380 g

Wartość odżywcza w 100 g:  (po przygotowaniu z olejem słonecznikowym):

Wartość energetyczna: 1666 KJ/398 kcal

W tym tłuszcze: 20 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g

Węglowodany: 51 g

W tym cukry: 25 g

Błonnik: 3,2 g

Białko: 3,2 g

Sól: 0,32 g

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie:

Sprawdzi się idealnie jako słodki poczęstunek do kawy lub herbaty. Potrzebujesz 200 ml wody

gazowanej, 100 ml oleju roślinnego. Wymieszać w misce za pomocą trzepaczki mieszankę do wypieku,

wodę i olej, do otrzymania jednolitej masy. Dodać kawałki czekolady, krótko wymieszać. Wyłożyć

masę do natłuszczonej foremki (20 cm). Piec w 180°C przez 45 min. z termoobiegiem lub 55 min. bez

termoobiegu. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło, w razie konieczności piec przez kolejne 5

min.

Producent lub dystrybutor:

Biovegan GmbH

Biovegan-Allee 1

DE-56579 Bonefeld 

 

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl