
Olej Lniany
Kilka słów o pestkach dyni


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kultura jogurtowa PRO M
Opis
Składniki:
Streptococcus Thermophilus i Lactobacillus Bulgaricus, Lactobacillus Acidophilus oraz Bifidobacterium
lactis
Kraj pochodzenia:
Polska
Masa netto:
Przechowywanie:
Można go przechowywać przez 1 tydzień w chłodziarce.
Przygotowanie i stosowanie:
Wymieszać gotujące się mleko z mlekiem z lodówki w proporcji 1:1 w szczelnie zamkniętym
pojemniku. Mieszanina powinna osiągnąć temperaturę pomiędzy 43oC a 45oC, idealną dla smacznego
jogurtu dobrej jakości. Do sprawdzenia temperatury mleka zalecamy użycie domowego termometru.
Jeżeli używa się jogurtownicy, można użyć mleka w temperaturze pokojowej; Dodać 1 torebkę kultury
i starannie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia proszku; Przykryć pojemnik i trzymać w cieple
przez co najmniej 6 – 8 godzin, umieszczając w łaźni wodnej lub torbie izotermicznej. Jeżeli używa się
jogurtownicy, należy postępować zgodnie z instrukcją; Jogurt jest gotowy i po schłodzeniu nadaje się
do spożycia.
Producent lub dystrybutor:
Agrovis Roguska Struga
ul. Markajmy 6
11-100 Lidzbark Warmiński