Blog
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Kultura jogurtowa PRO M

Dostępność: Brak towaru
Cena: 6,90 zł 6.90
Cena netto: 6,57 zł
ilość szt.

Opis

Składniki:

Streptococcus Thermophilus i Lactobacillus Bulgaricus, Lactobacillus Acidophilus oraz Bifidobacterium

lactis

Kraj pochodzenia:

Polska

Masa netto:

Przechowywanie:

Można go przechowywać przez 1 tydzień w chłodziarce.

Przygotowanie i stosowanie:

Wymieszać gotujące się mleko z mlekiem z lodówki w proporcji 1:1 w szczelnie zamkniętym

pojemniku. Mieszanina powinna osiągnąć temperaturę pomiędzy 43oC a 45oC, idealną dla smacznego

jogurtu dobrej jakości. Do sprawdzenia temperatury mleka zalecamy użycie domowego termometru.

Jeżeli używa się jogurtownicy, można użyć mleka w temperaturze pokojowej; Dodać 1 torebkę kultury

i starannie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia proszku; Przykryć pojemnik i trzymać w cieple

przez co najmniej 6 – 8 godzin, umieszczając w łaźni wodnej lub torbie izotermicznej. Jeżeli używa się

jogurtownicy, należy postępować zgodnie z instrukcją; Jogurt jest gotowy i po schłodzeniu nadaje się

do spożycia. 

Producent lub dystrybutor:

Agrovis Roguska Struga

ul. Markajmy 6

11-100 Lidzbark Warmiński

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl