Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Żurawina suszona, migdały blanszowane czy orzechy macadamia? 0
Żurawina suszona, migdały blanszowane czy orzechy macadamia?

Orzechy Macadamia

Ekologiczne orzechy macadamia to prawdziwy rarytas wśród orzechów. Swoją popularność zawdzięczają delikatnemu, lekko słodkiemu smakowi. Świetne jako samodzielna przekąska. Pokruszone lub zmielone idealnie nadają się jako dodatek do deserów, ciast, słodkich kremów, farszów i past do chleba. W całości do dekoracji ciast i ciasteczek. Wyśmienicie smakują lekko podprażone lub obtoczone w czekoladzie.

 

Żurawina suszona

Żurawina jest często wykorzystywana jako dodatek do deserów, płatków śniadaniowych, musli, domowych wypieków, a także potraw, surówek i sałatek. Może być także pożywną i słodką przekąską między posiłkami.

To cenne źródło składników odżywczych. Zawiera witaminy A i C (12 mg/100 g owoców) oraz witaminy z grupy B, a ponadto karotenoidy, sole mineralne oraz kwasy organiczne (skrobiowy i cytrynowy), które działają przeciwgorączkowo i wzmacniają odporność organizmu. Zawartość kwasu benzoesowego powoduje wyjątkową łatwość przechowywania owoców

 

Migdały blanszowane

Ekologiczne migdały blanszowane to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią od najmłodszych lat. Lubiany jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy, ale także jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych.

Z ekologicznych migdałów można samodzielnie przyrządzić mleczko migdałowe np. dla niemowląt lub zmielić na mączkę jako dodatek do kleików i ciast.

 

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl